Dethleffs

CampingNorge.no

15.10.08

Av: Pressemelding Fotograf: Henrik Stenberg
Del
 

Barnebarna skal ha det gøy i ferien

Stadig flere besteforeldre tar med barnebarna på ferie. Myke verdier som selve samværet og det å gi barnebarna eksklusiv tid og oppmerksomhet er blant de viktigste årsakene.

Barnebarna skal ha det gøy i ferien

Barnebarna skal ha det gøy i ferien


Mange besteforeldre opplever at barnebarna knytter seg nærmere til dem når de ferierer sammen uten foreldrene, og at de derfor blir bedre kjent. Barna blir også mindre konfliktsøkende når foreldrene ikke er med. Ved å ta dem med på ferie føler noen at de også kompenserer for den tapte tiden med deres egne barn da de var små. Men det er selve samværet, det å være sammen med barnebarna, som veier aller tyngst når besteforeldrene velger å ta dem med på ferie.

Dette kommer frem i en undersøkelse Opinion har gjort for VisitDenmark, der besteforeldre i Norge og Sverige i alderen 47-66 år har deltatt i diskusjonsgrupper. Resultatene viser at det ikke er noen særskilte forskjeller mellom norske og svenske besteforeldre.

Morsomme reisemål

Den viktigste faktoren når besteforeldrene velger reisemål er at stedene skal være morsomme og ha gode aktivitetsmuligheter. Det er viktig for dem at barnebarna har det gøy når de er på ferie. Badeland, dyr og leke- og temaparker er derfor populært. Besteforeldrene ønsker også å dele opplevelser fra sin egen eller sine egne barns oppvekst med den nye generasjonen. Trygge omgivelser og gode boforhold betyr også mye når besteforeldrene velger reisemål.

Besteforeldrene foretrekker helst ferier med to til fire overnattinger når de reiser sammen med barnebarna. Lengre turer kan ofte bli slitsomt. Helgeturer er derfor populært hele året, i tillegg til reiser i de ordinære skoleferiene. Men fordi det har blitt lettere å ta barna ut av skolen tar besteforeldrene også med barnebarna utenom skolens ferier.

Bobil og Caravan
RBL - Norske Campingplasser
AL-KO Kober
  Glemt passord?
Campingnorge.no
Siste nytt