Dethleffs

CampingNorge.no

25.5.04

Av: Bobil & caravan 4/03
Del
 

Glade dager – på Kärralund Camping i Liseberg

Frydefull kjøretur i Balder, Nordens største berg- og dalbane i tre? Eller kanskje et besøk med de minste i Eventyrslottet? Som perler på en snor ligger attraksjonene i Liseberg klare til å ta imot gjester både sommer og vinter.

Det mange imidlertid ikke kjenner til er idylliske Kärralund Camping og Stugbyar – parkens firestjerners overnattingstilbud til de som vil utforske storbyen Gøteborg og Liseberg i mer enn en dag!

Klikk for stort bilde


Camping, friluftsliv og storby

Bare fem minutters trikketur unna Liseberg ligger Kärralund Camping og Stugbyar i det praktfulle naturreservatet Delsjön. Campingplassen dekker et fem hektar stort grøntområde som rommer bade- og fiskemuligheter samt flotte turstier rundt Vildmarksleden, Bohusleden og Stora Delsjön. Driftsansvarlig for campingplassen, Peter Angergård, er ikke i tvil om at den unike beliggenhet er en av Kärralunds sterkeste sider.

– Veldig mange av gjestene våre er aktive storbymennesker som ønsker å få med seg utflukter og severdigheter i og omkring Gøteborg. Foruten Liseberg er en av barnefamilienes favoritter Universeum, et banebrytende kunnskapssenter der barn får presentert naturvitenskap og teknikk på måter som oppmuntrer til læring og interesse. En tur i kanalen og Gøteborgs havneområde med Paddanbåtene er forfriskende på varme sommerdager, mens de som er opptatt av Gøteborgs historikk gjerne finner veien til bydelen Eriksberg og skipet Ostindiefararen Götheborgs.

Når det gjelder aktivitetstilbudet i Gøteborg er det kun tiden som setter grenser for hva man får med seg, sier Angergård. I høysesongen fra april – september er det ganske rolig på Kärralund på kveldene, og noe av årsaken ligger i at folk benytter sjansen til å se seg om i storbyen også da. Gode offentlige transportforbindelser gjør at man kan sette igjen bilen og la hele familien nyte oppholdet; når de siste trikkene kommer ved midnatt er det ofte bortimot 400 mennesker som går av her ved campingplassen.

Klikk for stort bilde


Liseberg

Sommeren 2003 feirer Liseberg 80-års jubileum. Det var i 1923, i forbindelse med Verdensutstillingen i Gøteborg, at man ville supplere utstillingstemaene kunsthåndverk, idrett og industri med en fornøyelses- og kongresspark. Også den gangen var en av hovedattraksjonene en berg- og dalbane, tett fulgt av orkestre som spilte tidstypisk charlestonmusikk og en egen lilleputtstad med ikke mindre enn 23 jonglerende dverger. Angergård forteller:

– Fornøyelsesparkens største nyhet i jubileumsåret er selvsagt Balder. I tillegg er parkens areal blitt utvidet med 10.000 kvadratmeter og man fått på plass en grønn oase, musikalsk vannfontene og en rekke nye spill som fenger alle generasjoner. Hvert år besøkes Liseberg fornøyelsespark av over 2,5 mill mennesker, og vi regner med at Balder alene vil øke antall besøkende i parken med mellom 100.000 og 300.000 besøkende i året.

– I løpet av ett år bliver det foretatt til sammen hele 14,3 millioner turer med de ulike kjøretøyene i parken. For at så mange som mulig skal kunne ta del i feiringen selges kortene som gir tilgang til kjøretøyene til reduserte priser.

Klikk for stort bilde


Kärralunds gjester

Hvert år er det i overkant av 70.000mennesker som bor på Kärralund Camping og Stugbyar; flest svensker, mens nordmenn ligger på en god andreplass. Det var kjærligheten som fikk driftsleder Angergård til å flytte til Gøteborg på begynnelsen av 90- tallet, og han har jobbet ved Kärralund siden 1994. Det som motiverer Angergård mest, er de daglige utfordringene og det faktum at campingen er under kontinuerlig utvikling:

– Kärralund Camping og Stugbyar ble startet opp på 50-tallet, og siden den gang har utviklingen gått jevnt og trutt. Vi forsøker å imøtekomme publikums forventninger på alle plan, og et av tiltakene vi gjør våren 2003 er blant annet å sette opp 8 nye hytter. Av aktiviteter campingplassen tilbyr kan det nevnes 18-hulls golfbane, ridning, minigolf, strandvolleyball, sykkelutleie og tennis. Om man foretrekker å holde seg på campingplassen er det altså likevel masser av ting å finne på.

Les mer her

www.liseberg.se

Finn svenske campingplasser her:
www.camping.se

Se også...
Bobil og Caravan
AL-KO Kober
RBL - Norske Campingplasser
  Glemt passord?
Campingnorge.no
Siste nytt