Dethleffs

CampingNorge.no

12.2.09

Av: Frank Skaufel Fotograf: Rasmus Schønning
Del
 

Trondheim: Søker trønderforhandler

Daglig leder Erik Eidem hos Fiat-importør Auto Import Nor sier at den viktigste oppgaven på forhandlersiden er å skrive langsiktig kontrakt med en samarbeidspartner i trondheimsområdet.

Klikk for stort bilde


- Fiat har nå 26 norske forhandlere, åtte nye bare i år. Men Trondheim er et svart område på kartet vårt. Vi har riktignok en serviceavtale med den tidligere Fiat-forhandleren Bilcentrum, men skal selvfølgelig også ha en ny forhandleravtale på plass snarest mulig. Vi er i samtaler med flere interesserte, men hittil er ingenting avklart, sier Eidem.

Mens andre bilmerker har salgsnedgang, kan Fiat notere 160 prosent økning i Norge i år. Det skyldes både et lavt utgangspunkt, og at Fiat 600 har slått godt an med 330 solgte biler hittil i år, de fleste i osloområdet.

Auto Import Nor ligger under Motor Gruppen-paraplyen med 600 ansatte, og som importerer Mitsubishi, Chevrolet, Alfa Romeo og Fiat.

Populære biler


Etter noen tunge år har Fiat hatt stigende salg av personbiler, og til slående forskjell fra Norge er Fiat blant de mest populære bilmerkene i en lang rekke europeiske land. I Danmark har Fiat i perioder vært helt i salgstoppen, også i Sverige og Finland selges mye mer Fiat enn i Norge. Den aller mest populære personbilen fra Fiat de siste årene har vært Fiat Grande Punto, som siden 2005 er laget i én million eksemplarer.

Fiat 500 ble lansert i fjor, og har fått en nesten ekstatisk mottagelse. 270 000 biler er allerede bestilt, og 500 har mottatt en rekke priser, blant annet vant den suverent Årets Bil-kåringen i Europa i fjor. Den har til og med prestert kunststykket å bli kåret til Årets beste kompaktbil i Japan.
Varebilen Fiat Ducato er en gammel kjenning helt fra tidlig på åttitallet, og er hittil produsert i to millioner eksemplarer. Den dominerer bobilmarkedet. Fiat Fiorino ble nylig kåret som årets van i Europa.

Også Fiat merker at det er tyngre tider i bilmarkedet. I hjemlandet er salget redusert med nesten en tredel. Men samtidig har de fleste Fiat-modellene lavt drivstoff-forbruk, og taper derfor ikke så mange kunder som enkelte andre merker.

Kilde: Adressa.noBobil og Caravan
Bli annonsør på www.campingnorge.no
  Glemt passord?
Campingnorge.no
Siste nytt