Dethleffs

CampingNorge.no

14.8.12

Av: Pernille Lykke Hansen Oversettelse/Bearbeiding: Bjørn Lahus
Del
 

Høsten er tiden for sjekk og reparasjon av campingvognen

Sjekk og reparer før vinteren, slik at campingvognen er klar for en ny sesong.

Det er viktig for familiens sikkerhet å få tatt en gasskontroll jevnlig. Ulykker forårsaket av defekte gassinstallasjoner er størst i vinterhalvåret

Det er viktig for familiens sikkerhet å få tatt en gasskontroll jevnlig. Ulykker forårsaket av defekte gassinstallasjoner er størst i vinterhalvåret


En god ide å få vognen gjennomgått

Det er høst. Mange campingvogneiere velger nå å sette familiens mobile feriehus i vinteropplag. Andre velger å finne en fast plass på en av de mange vinteråpne campingplassene. Før man stenger vognen inne for vinteren eller får vognen kjørt inn på en fast plass og satt opp vinterteltet er det noen ting man bør gjøre.

Etter en god og lang campingsesong der vognen kanskje har vært på langtur, er det en god ide å få den gjennomgått med hensyn til små og store skader, som kan være oppstått i løpet av sesongen.

Det kan være snakk om haglskader, bulker og flekkede lykteglass. Nesten uansett hva slags skader det er snakk om bør man få de reparert for å begrense omfanget. Med vinterens fuktighet kan mange skader bli mer omfattende i de kommende månedene, dersom de ikke blir reparert.

Hos caravanforhandlerne over hele landet er det nå i høstmånedene og tidlig på vinteren kapasitet på verkstedet til å gjennomføre reparasjonene uten for lang ventetid.

Venter man til våren kan det kanskje bli nødvendig å vente enda lenger, til verkstedet har tid, og dermed risikerer man å måtte drøye sesongstarten. Og for de mange som etter hvert har fått øynene opp for vintercampingens gleder er det selvfølgelig tiden da man skal overveie om varmesystemet skal oppgraderes med for eksempel Ultra Heat og gulvvarme.

Alfa og omega å få tatt en gass- og varmekontroll

Under alle omstendigheter er det alfa og omega å få tatt en gass- og varmekontroll. Det finnes ikke noe verre enn å få plassert vognen på sin faste plass båre for å konstatere at varmesystemet er defekt. Samtidig vet vi av erfaring at risikoen for ulykker forårsaket av defekte gassinstallasjoner er størst i løpet av den kalde årstiden. Så det er altså viktig for familiens sikkerhet.

Og det gjelder selvfølgelig også alt annet sikkerhetsutstyr som bremsesystem med mer. Bestemmer familien seg for å ta jule- eller vinterferie i campingvognen er det godt å vite at man kan bestemme seg uten å tenke på at vognen først må inn på verkstedet før man kan dra av gårde.

Bobil og Caravan
Bli annonsør på www.campingnorge.no
  Glemt passord?
Campingnorge.no
Siste nytt