Dethleffs

CampingNorge.no

11.9.08

Av: Anne-Vibeke Isaksen Oversettelse/Bearbeiding: Bjørn Lahus Fotograf: Rasmus Schønning
Del
 

Østjylland: Deilig høstferie på Kattegat Strand Camping

Høstferien står for døren og hvor skal man legge turen? En opplagt mulighet er Øster Hurup, som hele ferien kan tilfredsstille alle familiemedlemmenes ønsker uansett om det er hygge, velvære, aktiviteter eller opplevelser. Det hele kan gjøres med Kattegat Strand Camping som utgangspunkt.

Fra plassen vår kan vi høre bølgene skvulpe

Fra plassen vår kan vi høre bølgene skvulpe


Lørdag – ankomst på campingplassen

Det er med stor forventning vi hekter campingvognen på bilen. Alt er pakket og ungene skal bare få de siste lekene med seg inn i baksetet før vi retter kursen mot et av de fineste naturområdene i Danmark. Øster Hurup er en liten by på Østkysten. Den er nok mest kjent som en sommerferieby. Alt er åpent, men det er ikke så mange turister. Campingplassen vi sjekker inn på ligger noen få kilometer utenfor byen og er en av Danmarks beste, så vi gleder oss veldig.

Vi får en plass få meter fra den lave klittkanten og kan høre bølgene skvulpe. Det tar bare noen få minutter før vi er på plass og er klar for ferie.

På Kattegat Strand Camping kan man låne en hest – eller ta med sin egen på ferie

På Kattegat Strand Camping kan man låne en hest – eller ta med sin egen på ferie


Søndag – av gårde på hesteryggen

Vi står opp til et flott høstvær. Det er noe helt spesielt med denne årstiden og spesielt når været er fint. Naturens brente farger står krystallklart mot den blå himmelen. Det er bare en vei som gjelder og det er ut. Vi melder oss på en av campingplassens mange aktiviteter. Det står riding på programmet. Man kan velge å ta med sin egen hest på ferie, men man kan også bli med på en kortere eller lengre tur. Et stort område i den ene enden av campingplassen er fylt med dyr. Både kjeledyr for de helt små barna og hester i alle størrelser. Mie og Mathias, som ikke har ridd tidligere, blir med på en kortere tur på stranden. Er man trenet kan jeg varmt anbefale et par timer i den Østjyske kystnaturen på ridevennlige hester, der alle kan være med.

Det subtropiske badeland er specielt tilpasset børnefamilier

Det subtropiske badeland er specielt tilpasset børnefamilier


Mandag – en tur i bassenget

En ferie uten bading er som å gå på konsert med vatt i ørene. I dag er det bestemt at vi skal bade. Vi starter på barnas premisser. Danland i Øster Hurup er også åpen for campingplassens gjester. Det subtropiske badelandet er spesielt tilpasset barnefamilier, der de små kan boltre seg i rutsjebanene, mens mor og far på skift kan gå i sauna og spa. Den behagelige temperaturen gjør at det nesten ikke er mulig å få med barna hjem igjen, men vi skal jo ikke rekke noe.

Hvem kan lage det skumleste gresskarhodet?

Hvem kan lage det skumleste gresskarhodet?


Tirsdag – farlige gresskarhoder og kos

Ingen høstferie uten gresskarhoder. I dag skal armene brettes opp. Først skal vi hule ut hvert vårt gresskar og deretter skal vi hjem og lage suppe og kaker av den gode innmaten som vi skraper ut. Det virker som om hele campingplassen er samlet om dette populære arrangementet. Barna er helt ville og elsker beskjeftigelsen, som for øvrig er inkludert i overnattingsprisen på samme måte som stort sett alle arrangementene denne uken.

Om kvelden tenner vi lys i gresskarhodet vårt

Om kvelden tenner vi lys i gresskarhodet vårt


Hjemme i campingvognen koser vi oss med den varme gresskarsuppen, mens høsten rusker litt i vognen. Vi har tent stearinlys, leser bøker og koser oss. Det er deilig og avslappende helt til natten faller på og vi kan se lyset i gresskarhodene som pynter opp utenfor vognen.

Høstferien kan brukes til å lære barna om naturens spiselige bær

Høstferien kan brukes til å lære barna om naturens spiselige bær


Onsdag – naturen kaller

Rett utenfor døren vår ligger det en usedvanlig vakker natur. En blanding av rolig kystnatur og store vidder med uberørte heier. Lille Vildmose ligger 10 minutters kjøring fra plassen. Ta gjerne sykkelen. Først kommer man til selve senteret som har en flott utstilling om naturen, men det er fram for alt de forskjellige utfluktene som senteret byr på, som er interessante. Vi er først med på å lukke senterets mus ut i naturen. En herlig opplevelse for barna. Deretter går vi ut på den gyngende mosen for å samle årstidens bær. Det tar lang tid å samle en liten kopp med deilige tranebær, men bærene smaker kjempegodt i kombinasjon med god vaniljeis. Det blir nok en gang en hyggestund i campingvognen.

Kattegat Strand Camping har en stor innendørs flerbrukshall, dersom været ikke innbyr til uteaktivitet

Kattegat Strand Camping har en stor innendørs flerbrukshall, dersom været ikke innbyr til uteaktivitet


Torsdag – god mosjon

I dag skal vi bare hygge oss på campingplassen. Barna kan både utforske lekeplassen, trampolinene og den store innendørs flerbrukshallen, hvis været ikke tillater uteaktivitet. Hallen egner seg ikke bare til interaktiv lek på playstation og internett, men i høy grad også til fysisk aktivitet. Det hele er flott anlagt slik at de voksne kan mosjonere samtidig som man holder øye med de lekende barna. I annen etasje er det hvilerom med utsikt over havet.

Høstferien avsluttes med denne flotte høsthimmelen

Høstferien avsluttes med denne flotte høsthimmelen


Fredag – avskjedsfest

Det er siste dag i ferien og barna har løpt ned i aktivitetshallen igjen. Det er noe under oppseiling og senere på dagen finner vi ut av at de små til avskjedsfesten skal underholde med noe som er en kombinasjon av ”Scenen er din”, ”Idol” eller ”Talent”. De voksne underholdes av de små talentene. Alle koser seg og har det moro. En perfekt avslutning på ferien, som har vært en blanding av mange ting, men fram for alt har alle i familien blitt hørt, og det uten at det har kostet noe særlig mer enn det man betaler for overnattingen på campingplassen.

Husk også

Golfutstyret – den flott anlagte Mariagerfjord Golfklub ligger rett i nærheten.

Bobil og Caravan
Bli annonsør på www.campingnorge.no
  Glemt passord?
Campingnorge.no
Siste nytt