Dethleffs

CampingNorge.no

31.1.18

Av: Dag W. Grundseth
Del
 

Vikinger og sildajazz i Haugesund

Haugesund er byen hvor kan du lære mer om vikingene som styrte Norge, få med deg festivaler og kulturopplevelser, øyhoppe og der kan du handle i Norges lengste gågate.

Klikk for stort bilde


Mange opplevelser å by på

Tar du turen til Haugesund i august får du mange opplevelser på en gang: Sildajazz, verdens lengste sildebord og Den norske filmfestivalen.
- Det er mye å velge mellom når du kommer til byen. Det nyeste tilskuddet er Den festivalen i Vangen. Det er en musikkfestival som ble arrangert for første gang i fjor. Den finner sted i Vangen i Haugesund, sannsynligvis et av landets flotteste festivalområder, sier Randi Lofthus, kulturrådgiver i Haugesund kommune, til Din Fritid.
Havnedagene, som normalt arrangeres i midten av august, er i år flyttet til 18-22 juli.
Havnedagene ble første gang arrangert i 1990, og er en årlig mønstring av tradisjoner knyttet til den maritime kystkultur. Her finnes jakter, jekter, sildeseilere, kuttere, skøyter, passasjerbåter, agentbåter, fanteskøyter og fritidsbåter.
På Havnedagene er lukten og lyden av gamle motorer, tradisjonelle håndverk og utstillinger samlet i havneområdet i byens sentrum.

Les hele artikkelen i utgave 1-18 av Din Fritid med bobil & caravan.

Les hele artikkelen i utgave 1-18 av Din Fritid med bobil & caravan.


Barnevennlig

Haugesund og omegn anbefales også resten av året. 7. april arrangeres Barnas Superhelg, en fin anledning til å ta med barn og barnebarn til byen. Superhelgen er fylt med teater, musikk og aktiviteter, og passer fint for barn fra 3 til 10 år.  
Helgen etter (13.-15. april) er det klart for vise- og lyrikkfestival. Festivalen er en møteplass for poesi- og musikkinteresserte.
Torsdager er den store komledagen i Haugesund. Komle er blitt et hverdagsbegrep og et kulturfenomen ikke bare i Haugesund, men på hele Vestlandet.
Kulturrådgiver Lofthus anbefaler også båtruta til Utsira, som er Norges minste kommune målt i folketall, med litt over 200 innbyggere. Båtreisen tar en drøy time fra sentrum av Haugesund. Nordvegen historiesenter på Avaldsnes er verdt et besøk; her får du høre om fyrster og konger som satt og styrte norskekysten fra Avaldsnes. Litt vest for Avaldsnes finnes Visnes Gruvemuseum, et kobberverk som på 1880-tallet hadde nærmere 1000 arbeidere. Kobber fra Visnes ble benyttet i byggingen av Frihetsstatuen i New York. Derforfinnes det den dag i dag en liten frihetsstatue på Visnes. Mange av de som besøker Haugesund tar også turen til Skudeneshavn, småbyen kjent for sin godt bevarte trehusbebyggelse, forteller Lofthus.

Denne artikkelen er hentet fra papirmagasinet Din Fritid med bobil & caravan, utgave 1-2018. For å lese hele artikkelen med informasjon om bobilplasser med mer, så finnes bladet i løssalg hos Narvesen og Mix-butikker. Ev kontakt abo@dinfritid.no.

Video

Ved å klikke på linken under kommer du til videoen fra Haugesund!

Se også...

Bynær bobilovernatting i Haugesund

04.02.2018

Bobil og Caravan
Bli annonsør på www.campingnorge.no
  Glemt passord?
Campingnorge.no
Siste nytt