Dethleffs

CampingNorge.no

3.8.09

Av: Annette Andrup Oversettelse/Bearbeiding: Bjørn Lahus Fotograf: Annette Andrup
Del
 

Hellas: Camping i toppklasse

Fra fergeleiet i Patras kjører man direkte inn i Patras by. De fleste bilene tar til høyre i retning mot Athen, mens vi kjører til venstre mot Pyrgos, som ligger drøye 80 km sydover, langs vestkysten av Peloponnes. I veikanten er det fjell av meloner, som nettopp er høstet på jordet, og vi må bare stoppe og kjøpe en vannmelon på 5 ½ kg og en honningmelon på drøye 2 kg – pris til sammen: 5 euro.

Klikk for stort bilde


Målet er Camping Ionion Beach, i nærheten av byen Pyrgos. Skiltingen er grei, men man skal imidlertid være oppmerksom på, at det først skiltes med greske bokstaver og først 15 – 20 m senere kommer det så, for oss, litt mer leselige skilt. Campingplassen ligger et godt stykke utover langs en ”grusvei” og det er ikke noen by i umiddelbar nærhet.

Klikk for stort bilde


Camping Ionion Beach

Jeg har lest mange steder, at de greske campingplassene holder ganske dårlig standard, men denne er altså annerledes: ganske enkelt i toppklasse, og kan utvilsomt sammenlignes med de danske TopCamp plasser. Personalet snakker bra tysk og litt engelsk og campingplassen har også leiligheter på stedet, som man kan leie.

Plassen ligger helt ut mot havet og enhetene er oppdelt i ikke altfor store båser - de fleste har god skygge og mange har utsikt mot havet. Ved hver plass, er det er en lapp, der det står når og hvor lenge plassen er opptatt. Plassene i første rad mot havet, er bortbestilt fra mai til september, så de skal bestilles i god tid hjemmefra, men vi er heldige, for det er fortsatt en del ledige som vi kan velge blant. Det er en del tyske og italienske fastliggere, som bor her i 2 – 3 måneder.

Klikk for stort bilde


Gode fasiliteter og deilige omgivelser

Det er både strandbar, stort svømmebasseng, barnebasseng, lekeplass, supermarked, restaurant og internettkafé. Vi får i tillegg opplyst, at fra neste sesong, ville det være hot spot, slik at alle kan gå online fra sine respektive plasser. Bak restauranten ligger et lite, men veldig velassortert supermarked, der du kan kjøpe alt, som det er bruk for. Det er, mot en liten godtgjørelse, tilgang til både vaskemaskiner og tørketrommel.

De sanitære forholdene er også fine og nye, men husk alltid i Hellas, å ta med toalettpapir - man venner seg faktisk til å se folk komme gående med toalettrullen under armen. Dusj er gratis og på speilene i toalettrommet er inngravert ”Kalimera” og ”Kalinichta” (god morgen og god natt), og det er en liten detalj, som jeg hver gang blir i godt humør av å se.

Klikk for stort bilde


Hele området er som en stor, frodig og velholdt park, med et hav av blomstrende busker og en kjempemessig fontene, der det om kvelden var et flott fargeshow.

Stranden består av grus og småstein og det blir raskt dypt, så det anbefales å bruke badesandaler. På grunn av plassens gode bademuligheter, er det ikke overbefolket på stranden, fordi en del unge mennesker og barnefamiliene trekker opp til det mer innbydende bassengområdet.

Vi spiser noen deilige greske måltider, både i strandbaren og på restauranten, og prisnivået er absolutt greit: et solid kveldsmåltid for 53 euro for 4 personer inkl. drikkevarer. De unge jentene koser seg veldig ved bassenget, og er også på strandbaren om kvelden, der de fleste andre ungdommene er tyske.

Bobil og Caravan
Bli annonsør på www.campingnorge.no
  Glemt passord?
Campingnorge.no
Siste nytt