Dethleffs

CampingNorge.no

22.11.09

Av: Leif Berglund, Husvagn på Väg Oversettelse/Bearbeiding: Bjørn Lahus
Del
 

Hjortsjöns Camping: Koselig campingplass i Sverige

Solen varmer barnålene slik at den helt spesielle lukten kjennes når man går rundt på Hjortsjöbadens naturskjønne campingplass i Vaggeryd i Småland. Det er en veldig lite prangende plass å slå seg ned på, men den er absolutt verdt et besøk. Om ikke annet så kanskje for en matpause og et bad under kjøring på vei et eller annet sted.

Klikk for stort bilde


Det er her stedets ungdom pleier å møtes for å hygge seg og det er hit barnefamiliene kommer på varme sommerdager for å kjøle seg i innsjøen. Her har det vært badeplass så lenge folk kan huske og her har tallløse personer, som i dag er voksne, tatt sine første svømmetak. At det i det hele tatt ble en campingplass var en naturlig følge av at ferierende forbipasserende på gamle ”Riksettan” helt siden 50- tallet har kommet og slått opp teltene sine. Siden da har caravanister sluttet seg til, men spesielt mange plasser er det ikke ved siden av den store gressplenen.

Når kommunen oppdaget at det fantes en økende tiltrekningskraft på badeplassen, en gang på 70-tallet, ble det bygd et sanitæranlegg og etter hvert også et antall utleiehytter. Campingplassen er blitt drevet i kommunens regi, men i en periode var det noen år pinsemenigheten på stedet som hadde ansvaret. Nå har den gått tilbake til igjen å drives i kommunal regi. Det finnes 40 caravanplasser hvorav 14 med strøm og seks campinghytter for utleie. I fellesanlegget finnes kjøkkenutstyr og badeplassen har både brygge og et lite stupetårn. Campingplassen ligger cirka 1,5 km fra den nordre innkjøringen til Vaggeryd og er åpen hele sommeren.

Bobil og Caravan
Bli annonsør på www.campingnorge.no
  Glemt passord?
Campingnorge.no
Siste nytt