Dethleffs

CampingNorge.no

27.6.17

Av: Dag W. Grundseth
Del
 

Bynær bobilparkering i Norges sørligste by - Mandal

Ikke langt fra sentrum finner du en landets beste strender. Og når du mett av sol vil oppleve noe mer, kan byen by på en mengde konserter i løpet av sommeren. Velkommen til landets sørligst by - med boligen på hjul.

Flotte plasser ved Mandal!

Flotte plasser ved Mandal!
Fotograf: Dag W. Grundseth


Bynær bobilparkering i Mandal

I siste utgave av vår søsterpublikasjon Bobil & Caravan 5-17, har vi en komplett artikkel om hvordan du kan oppleve Mandal med bobil. Her kommer et lite utdrag, og link til en video, som viser litt av det praktiske rundt parkeringen.
Erling Løfsnes, daglig leder på turistkontoret i byen, forteller om stor trafikk av besøkende med spørsmål om hva Norges sørligste by og områdene rundt kan tilby.
– Området har flere hundre tusen besøkende i året, men det er vanskelig å få nøyaktige tall. Se bare på de mange bobilturistene, de blir jo ikke registrert noe sted, forteller Løfsnes.
Turistkontoret får mange spørsmål om aktiviteter, turstier, turforslag og fiske. Og noen lurer på historiske ting om byen vår, som har flere enn 700 gamle hvitmalte trehus, sier Løfsnes.
Turistkontoret, som ligger i Kulturhuset Buen, er nabo til bobilparkeringen i Havnegata 2. Der får de besøkende god hjelp til forslag på opplevelser i byen.
Fra bobilparkeringen ved kulturhuset går det bru over til byens sentrum. Byen er fin å besøke til fots, tar en trappene opp til utsiktspunktet Uranienborg som ligger midt i Mandal sentrum kan en se hele byen og langt ut i skjærgården. Fra sentrum er det en fin spasertur ut langs Sjøsanden og Furulunden som er et flott bade- og turområde med myke stier. Et område som det er fint å gå, jogge å sykle.
Sørlandsbyen med Norges sydligste gågate har mye å by på. Andre helgen i august hvert år arrangeres Skalldyrfestivalen som er en mat- og kulturfestival.
– Da blir hele sentrum sperret av, og gjort om til festivalområde. Vi har flere konsertscener, og mange boder og telt med servering av fisk og skalldyr. Det arrangeres verdensmesterskap i rekepilling og en av festivaldagene dekkes det til verdens lengste skalldyrbord, forteller Sveinung Valand hos arrangøren av Skalldyrfestivalen. Festivalen trekker flere enn 60 000 besøkende, og arrangeres i år for 29. gang.

Les hele saken i Bobil & Caravan 5-17, i løssalg fra 29. juni til 7. september i år.

Les hele saken i Bobil & Caravan 5-17, i løssalg fra 29. juni til 7. september i år.


Les mer

Du kan lese hele saken og få oversikt over bobilparkeringene med GPS-koordinater i papirutgaven av Bobil & Caravan 5-17. Kan bestilles fra abo@bobilcaravan for kr 20 + porto.

Se også...

Bynær bobilovernatting i Mandal

Her kan du se hvordan du kan overnatte bynært i Mandal med bobil. Video og redigering: Dag W. Grundseth

26.06.2017

Bobil og Caravan
Bli annonsør på www.campingnorge.no
  Glemt passord?
Campingnorge.no
Siste nytt